Magento Webshop Laten Maken

WooCommerce kan door iedereen gedownload en geïnstalleerd worden op een WordPress-web site. Sterker nog, je kunt WooCommerce direct vanuit WordPress installeren, omdat de plugin “gewoon” in de plugin repository staat. WooCommerce is dan wel free of magento charge, je hebt natuurlijk een domeinnaam, hosting en een SSL-certificaat nodig.

De kosten van deze pakketten staan niet op de web site van Magento, maar het gaat om een maandelijks bedrag dat deels afhankelijk is van je omzet. Ook de gratis versie van Magento is niet goedkoop om te gebruiken. De hoogte van de kosten hangt ook af van de kwaliteit van de developer of hetMagento bureau. Doe hier vooraf goed onderzoek naar need magento hosting je wilt niet tegen onverwacht hoge kosten aanlopen.

Magento is niet makkelijk om te installeren. Vaak heb je hier een developer voor nodig, en ook het installeren van extensies voor Magento kan soms ingewikkeld zijn.

Na het installeren heb je flink wat tijd nodig om de basis van Magento onder de knie te krijgen. Magento is heel uitgebreid en krachtig, maar daardoor is het allesbehalve laagdrempelig. WooCommerce is een stuk makkelijker in gebruik.

Ook voor WooCommerce geldt: hoe meer additional’s je wilt, hoe meer je kwijt zal zijn. Zo hebben wij bijvoorbeeld betaald voor een plugin om WooCommerce te koppelen aan onze Moneybird-administratie. Het starten van een webshop met WooCommerce is een stuk laagdrempeliger dan Magento. Met WooCommerce kun je in principe vrij eenvoudig een webshop starten zonder dat dit direct veel hoeft te kosten.

WooCommerce is eigenlijk een plugin voor WordPress, en het installeren is dus een fluitje van een cent. Er zijn wel een hoop instellingen, zoals belastingtarieven, verzending en andere zaken die je goed moet instellen. Maar WooCommerce heeft een handige “wizard” die je begeleidt bij het opzetten van je webshop. WooCommerce is een stuk makkelijker in gebruik dan Magento.

Er zijn veel free of charge WooCommerce-plugins en -themes. Als je webshop groeit, dan worden betaalde extensies en themes interessant. Veel startende webshop-eigenaren hebben niet per se heel veel technische kennis. Het is daarom belangrijk om te begrijpen met welk platform het het makkelijkste is om een webshop te bouwen.

Naast deze free of charge community editie is er Magento Commerce. Dit is een pakket waar cloud hosting magento webshop bij in zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *